Monday, February 18, 2013

BerMula........SemesTer BaRu...yeaaa!!!

Assalamualaikum.....tanggal 18 Februari 2013.....bermula semester 4...Alhamdulillah.....emmm...cuti dh abis....kembali ke cls....heeee.....ari ni xde clss lg....esok bru strt....

sem ni aku habiskan 2 lagi kursus....insyaallah....sem akhir....heeee.......cls sem ni selasa dan rabu je...ari lain aku kje la kan....hehehe...

xsabar...xsabar...x sabar......hehehe.....

semoga semua berjalan lancar....

berdoa semoga Allah SWT permudahkan segala urusan dan dapat habiskan pengajian dengan cemerlang.....AMIN.....^^



Monday, February 11, 2013

Resepi Mudah dan Murah Oreo Cheese Cake

Ramai kwn2 mintak resepi kek ni...so aku share la kt cni....memang murah dan mudah sgt....boleh la nk wat walau pun ada 30 hinggit je dlm dompet...hahahha....

Bahan2nya:

500grm Cream cheese (aku gne Fatura..tp klu Philadelphia angah aku ckp lg sodap..yg penting halal)
1/2 cawan gula halus (ikut tahap gula dlm darah korg k..heee)
1/2 cawan yogurt asli (boleh ganti ngn sour cream, susu segar)
2 biji telur
satu sudu asen vanila
sedikit buter di cairkan
2 bungkus biskut oreo

*kalau korang xnak bakar...korang boleh masuk dlm peti ais dengan SHARAT!!!! 
bancuh 2 sudu geletin dgn air panas dan masukkan dlm adunan...ok!!

Cara2


  1. asingkan cream oreo dgn biskutnya.
  2. hancurkan biskut oreo agak2 dalam 30 keping...jgn hancur sgt
  3. gaul biskut yg hancur tu dgn buter sampai beketul
  4. pastu korg tekan biskut tu dlm loyang..agak2 la....jgn tebal atau nipis sgt
  5. dah siap masuk dlm peti sejuk
  6.  pukul cream cheese dgn gula dan asen vanila sampai kembang dgn mixer
  7. masukkan yogurt
  8. masukkan telur sebijik sebijik
  9. ni kalau korang malas nk bakar tp nk sejukkan korang masukkan bancuhan geletin tu dalam adunan ni.
  10. korang tutup mixer pastu masukkan biskut oreo yg selebihnya. patah2kan sikit biskut tu. pastu gaul2 sikit ngn senduk.
  11. masukkan adunan td dlm loyang yg korg tekan biskut td
  12. kalau nk bakar kne gne teknik steam bake..macam mana? korang kne letak air panas dlm loyang lain di bawah kek korang...make sure air tu sentiasa ada sampai kek korg masak dan tutup loyang kek korang dgn kertas aluminium klu x nt kek korang kuning kt tepi2...bakar dlm 45 minit suhu 170. cucuk ngn lidi klu bersih je tu maksudnya dh masak la...pastu sejukkan dan masukkan dlm peti ais untuk lg sedap dimakan*leceh ckit klu bakar.....
  13. tapi klu xbakar mudah sikit....lepas dh tuang adunan tu dlm loyang korang just terus masuk dlm peti sejuk....dlm 4-5 jam...pastu dh bleh mkn...
  14. klu nk cantk bila potong kek tu korang rendamkan pisau korang dgn air suam sebelum potong kek tersebut..

bila baca memang rasa mcm susah....sama la masa mula2 aku nk wat dlu...tp bila dh mula wat baru rasa betapa mudahnya nk wat..dr beli kt kedai mahal2 tu.....ok...selamat mencuba....

ni masa baru kuar dr oven....nampak x kunig2 tu....sbb aku terlambat nk tutup masa bakar...hahaha


ni la hasilnya......pertama kali wat...retak la...kuning la....hahahha.....xpe...asalkan bleh mkn...hahahaha....

Seorang Budak Perempuan Yang Cute Lagi Comel Jatuh Cinta....hahaha....

Klu dapat g lepak kt  tepi tasik sambil mancing....angin mlm sepoi2 bahasa....mesti best....tp apakan daya...badan sangat penat baru balik keje......huhu....

ok....kali ni aku nk story about my Puppy Love atau Cinta Monyet...kenapa monyet...kenapa x kura2  ke...badak ke..zirafah ke......heeee.....xtau npe time2 cmni teringat time mula2 rasa jatuh cinta msa tecik2 dolu.........actually aku bru je terlihat gambar dia...hahaha....

he is my puppy love.....hehehe...malu nye.....janji jgn gelakkan aku k.....hahahhahahaha... *tgok...diri sendiri yg gelak......hahahhahaha.....

ok aku start......

''pada suatu hari, di kala petang yg damai.....*dah mcm pertandingan bercerita....
time tu aku kt kg aku....and that time musim durian..so ramai la makcik2 aku balik kg.....sepupu ku pon ramai yg balik..."

"aku dalam pondok durian tok wan aku tgh tgok tv kot.....xingat dh...pastu tetiba aku dgr suara budak2 lelaki dlm 5-6 org main2 kt dusun tok wan aku tu.... pastu aku jenguk la kat tingkap....heee...jengjeng.....time ni la aku tepandang kt seorg budak ni......* x la budak sgt cz aku rasa dia nampak cukup matang untuk aku panggil dia "abang"....cewahhhhh.....hahahha.......lama aku pandang dia.......dan...jengjeng......hahaha....dia rasa mcm org pandang kot...so mata bertentang mata....hahahhahhahaha....

*aku rasa nk stop citer je cz aku rasa malu sengsorg..ahahahhahahha....

"lama gak la kitorang betentang mata...aku rasa sampai kwn dia tegur dia kot....hehehe....*gatal la budak ni.....kcik2 lg dh pandai nk main2 mata....hahaha...."

"start dari hari tu.....tiap kali aku balik kg aku mesti aku mcm tercari2 la dia ni....heeee....maklum la dh minat kan...menurut sumber2 yg boleh dipercayai aku tau la nama dia......umur dia...keluarga dia...emmm....pandai x aku cri sumber...hahahha....."

"masa berlalu sampai aku masuk sekolah menegah.....dan aku sekolah dengan dia....heeeee.......hari first aku kt sekolah tu aku dh nampak dia....hehehe.....aku tecengang la kn...sebab banyak2 sekolah aku leh plk sekolah ngn dia dan sekolah tu plk diluar daerah kitorg....*aku budak baru kt sekolah...time tu form 2....sekolah agama berasrama...."

"korang pernah tulis surat cinta x...? aku pernah.....hahahhahahha...umur time tu 14 tahun.....aku mengarang surat cinta pertama aku...khas untuk cinta monyet aku...hahahah....ni idea kwn aku suruh antar surat tu kt dia...konon nk bekenalan la....hahhahaha....dan sedih...tiktiktik.....abg tu x balas pon.....huhuhuhu...."

"tradisi adik beradik angkat ni kan memang budaya kat sekolah asrama so....aku x terkecuali la.....mendapat seorg kakak angkat...dan kakak angkat aku tu gf abg tu...emmm....tapi aku x plk meroyan kunun2 keciwa cinta diambil org......*ni betul2....xtipu....hahahha....... maybe time tu budak2 lg kot.....so mcm xde perasaan sgt....hahaha...."


"bila dh jd mcm tu aku automatically close la ngn abg tu and aku kenal dia lebih rapat.....kami kwn mcm biasa tanpa ada perasaan cinta....cewaaaaahhhhhhhh....hahahah....sebab time tu aku nk amik PMR...*bajettttt....hahahhahah......."

"masa berlalu sampai abg tu habis sekolah...aku masih kwn ngn abg tu dan aku dan dia mcm adik abang mcm tu la.......hahhaha....pastu aku pindah sekolah........kitorg putus hubungan  dan sambung balik time aku sambung blajar kt Politeknik....emmm....mcm mna boleh sambung tu aku pun x ingt .....kitorg ada jumpa sekali dua...pastu time balik kg kalau dia pun balik aku terserempak la....tp dia kje jauh....so jrg la jumpe...aku plk sambung blajar....tp kitorg still contact each other...tanya khabar....nasihat menasihati...sekarang.....masih berhubung cuma x kerap mcm dlu2.....sbb dia pun dh kawin...ada anak....hahaha....aku harap dia gembira selalu di samping keluarga...."


"so...kesimpulannya.....cinta monyet aku ni memang cinta monyet...hahaha....banyak la adegan2 sweet sour  aku potong dlm citer di atas cz xelok plk nk citer kan....hahahhahah.....nt misunderstanding plk....hehehhe....ni antara pengalaman hidup la org kata......indahnya ada cinta monyet..tp....kdg2 bila teringat balik.....boleh buat kita tersenyum seengsorang...ye tak....hehehe...."

"pastukan.....aku terfikir....sama ke Puppy Love dengan First Love??...bagi aku la kan....x sama.......hehehe sebab apa? sebab Puppy Love aku ramai.....ni baru salah sorang..hahahha....*betapa kasanovanitanya aku sejak kecil lg....hahhahahaha...yg lain ku cerita edisi lain plk...hahahaha.... and my First Love aku org lain plk...hahahahaha...so x sama la kan ..siapakah??? heeeeeeeeeee......BYE!!!"






Thursday, February 7, 2013

my tecik2.......ADDEEN....

ni video aku tgok klu tgh stress...xleh tido......bosan.....hehehe....lps tgok mesti boleh kembalikan sedik sebanyak mood..hahhaha.....

video


video


video

satu petang yg damai......

assalamualaikum.....ehem..ehem...

ahad 2 minggu lps kitorg g picnic kt Bukit Expo UPM...jauh kan...hahhahaha......ok pe....lama x lepak kt sana.....tepi tasik sambil mkn2.....emm....


tini masak bihun sup ayam.....aku wat oreo cheese cake dgn roti hot dog bakar....ada air laici...memang perfect la picnic ni...hahahha......


actually kitorg sambut birthday popo...heheheh......pastu dh lama x lepak sesama......tp still x cukup ahli....Nadiah xde....balik kg.....


pastu amik gambar.....heeeeee.............



ehem..ehem.....ceeewaaahhhh....bakal pengantin....


peace.........!! kak nad ngn kimah berposing......


jemput makan......Tinie....


ni meja dh clear.....setelah kekenyangan.......


next time leh dtg cni lg......lpak2......


nad....jgn jeles.....hahahhhaha.......


ayu cover ayu....maklum la ayu........hahahah....



popo malu2.......ayu tesipu-sipu....hahahhaa....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...