Thursday, October 10, 2013

Resepi Mudah ChessKut @ TiGerChesskut....

assalamualaikum....heeee...dlm sibuk2 semester akhir menyiapkan report...sempat lagi aku menaip kat sini....hahahahah....

ok...kali ni aku nk share resepi CHESSKUT....tp aku punya ni aku bg nama...TIGERCHESKUT....aaauuummm....hehehehe...sbb aku guna biskut tiger coklat + biasa...

asalnya memang nk guna biskut Lexus tu...tp xde time kt kedai tu...korang sebenarnya boleh guna biskut apa2 pun nk wat benda ni...ikut selera....kalau kat rumah tu ada biskut yg macam x laku je...mybe x sedap sangat....so korang bleh guna wat benda ni....conform laku habis....

bila aku guna tiger biskut ni....rasa dia macam chesskek plak...sangat lah sedap...cuma penggunaan susu pekat tu kurangkan sikit sebab tiger biskut tu dh sedia manis compare dgn biskut Lexus tu kan...

dh..banyak plk aku cite...ok ni resepi and foto yg sempat aku snap....

bahan:

biskut tiger--ikut suke hati nkbanyak mana...aku bli dua peket besar...satu coklat satu biasa.
susu pekat -- suku tin
cream chess -- aku guna Fatura yg 250g 
fresh milk -- aku guna duthlady full cream dalam secawan *ikut kepekatan bancuhan chess...jgn cair sgt

bahan tambahan : (ni kalau korang nk letak...ikut selera, bajet dan sewaktu dengannya lah)

peanut butter
jem
nestum
milo
buah-buahan yg masam...mcm strawberry bla bla bla
kismis
kacang


langkah penyediaan:


  1. pukul cream chess sampai kembang *definisi kembang aku sampai lembut la dan mcm krem tu..
  2. masuk susu pekat..pukul lg sampai sebati
  3. masuk fresh milk ikut tahap kepekatan....jgn cair sgt...
  4. tuang fresh milk dalam mangkuk pastu rendam biskut tiger dlm susu **PERINGATAN: biskut tiger sangat cepat lembik bila kna susu tu...so korg celup kejap je...
  5. dalam loyang ke bekas pape la yg sesuai korg susun biskut tu.
  6. lepastu sapu bancuhan cream chess korang sampai rata
  7. letak la bahan tambahan korang tadi..
  8. pastu korang ulang step 5,6,7 sampai ikut suke hati korang nk bape layer..**aku nasihatkan jgn banyak sgt..sbb nt x cantik...heeee...
  9. lapisan atas skali make sure adalah lapisan chess korang...biar tebal sikit...pastu korang hiasla dgn bahan tambahan tu cantik2...
  10. tutup dengan plastik atau pape la asal tutup pastu simpan dlm peti ais bahagian bawah....kang klu letak atas jd ais batu plk...hahahha....
  11. dlm 3-4 jam dh leh makan...

selamat mencuba.....



Tuesday, October 8, 2013

Dear ALLAH.... T___T



  • please make me strong....
  • show me right from wrong...
  • give me light and i know the road is long...
  • if today i lose my hope..please remind me that your plans are better than my dreams...
AMIN....

ZAMAN KEGELAPAN.... E-Life

bila korg bce tajuk entry aku ni mesti korg pelik.....gelap sungguh dunia aku...berani menipu ..sape yg berani menipu aku ni.....hahhaha.....ok actually aku mls nk cita benda ni......ia berlaku June lalu..4 bulan aku amik masa nk pos benda alah ni...punya la trouma....but utk mengelakkan lebih ramai yg menjadi mangsa penipu2 yg mengajar kita menipu ni....so aku citer la...
nama produk ni E-Life...*produk ni x salah pape...sape banyak duit silakan beli...tp org yg jual tu DURJANA....

salah satu pengalaman pahit....huh...SGT PAHIT.....

kronologi...3 hari yg menggerunkan...

Hari 1


  • bru kenal.....dlm sebulan-2 bulan....kawan je....so bila ajak kuar tu biasa la kn...
  • kitorg mkn2...tgok wayang and jln2....
  • pastu...dia ajak aku g ikut dia g terapi dkt2 situ la....
  • then dia ajak aku join...aku join la sbb free kn....
  • ingt lps tu balik trus....tp ada segment feedback dr pelangga....
  • diasing ikut berapa kali dtg....pastu bg komen..
  • kt situ mcm semangat semacam....mcm ada "sesuatu"...
  • pastu ingtkn balik umh...tp x....g solat kt masjid....pastu makan kt kedai mamak...
  • kt kedai mamak tu ada 2-3 org dtg approach ko psl guna produk td...so aku ckp la yg baik2...
  • balik umh kul 2....huhuhuu......

Hari 2

  • dia ajak aku sarapan...tp aku tolak sbb aku dh sarapan...so dia ajak lunch plk...aku ikut la..
  • kt kedai mamak tu ada lg 3-6 org seangkatan gn dia...
  • mlm tu aku join lg....ada ceramah pe tah...semangat nk rak la org dlm tu....hmmmm....termasuk la aku..
  • pastu diaorg ajak "open case"...aku pun x tau pe benda open case tu.....
  • sama mlm semalam.....g masjid...kedai mamak....
  • pastu balik kul 2 lebih
Hari 3

  • petang bru kuar ngn dia ni......lps asar...trus g pusat tu and dorg ada ceramah untk group2 dorg je...so aku lepak terapi kt dlm bilik terapi..
  • pastu aku open case around 1pagi lebih kot....
  • ni part paling HELLLLLL.........
  • suruh cr RM3400 dlm masa 1 hari...tp x kasi pinjm ngn family....suruh mintak ngn kwn2....gilerr....tp aku ikut gak....sms kwn2 mintak duit....memg aku bkn diri ku time tu...hahahahahha...
  • dia ajar kita 
  • lepak kedai mamak....balik kul 3!!!!! tu bru 3 hari.....
Hari kesedaran...
  • aku dpt collect 3k....hebat x aku.....baik kan kawan2 aku.....
  • aku ada kenduri that day...so aku x leh nk bg duit tu hari tu....
  • dalam waktu yg sama "kawan2 ketika senang aku" sume dh panik...takut aku terjebak ngn benda ni...
  • diorg suruh aku benti...baca kt internet pasal benda ni yg menipu ramai "STUDENT"....
  • aku stop....dan esok aku pulang semua duit kwn2 aku....
  • aku ckp ngn budak tu aku nk stop...but still dia pujuk aku..
cerita ni aku dh edit2 sikit...ikut kesesuaian....
klu korg nk tau baca la link lain yg jd mangsa mcm aku...



#aku bertuah ada "kawan2 ketika senang" aku yg banyak bantu aku..beri nasihat...sokongan...syukur aku x terjebak...
#kepada yg baru nk jinak2 ngn benda ni...lupakan je la....korang akan terlibat dengan masalah dunia yang akan bawa sampai mati...huhuuuu......banyak cara lain lagi yg lebih Halal dan Diredhai Di sisi Allah SWT....


Friday, March 1, 2013

UtuSan RaJa SeHari....

Assalamualaikum......selamat hari Jumaat....heeeeeeee.....
dengan ini saya ingin memaklumkan kawan2 semua......sy belum lg nk mengakhiri zaman bujang sy ni...heeeeeeeeeeee....... *mak ckp blajar bg habis dlu...bru kawin....heeee...

ok......hari ni on fb....tgok event...berderet jemputan majlis kawin kawan2...kawan2 masa sekolah rendah, menengah....politeknik...UPM.....dh penuh mula dr bulan ni hingga bulan 6....hahaha....

wa........dulu masa kt sekolah ingt lg.....kayuh basikal sesama petang2 g main kt padang permainan....
yg blajar kt poli ngn UPM plk....hehehe....banyak kenangan....tup..tup skarg dah nk jd isteri dan suami org....heee...ape2 pon tahniah untuk korang.....doakan yang terbaik....semoga semua berjalan lancar...dipermudahkan segala urusan.....

kepada kawan2 yang majlisnya aku x dpt hadir....sorry sesangat.......bkn xnk dtg...tp ada hal lain...kerja...sorry k.....papepon doa diiringkan semoga perkahwinan kekal ke anak cucu....AMIN...^^

Monday, February 18, 2013

BerMula........SemesTer BaRu...yeaaa!!!

Assalamualaikum.....tanggal 18 Februari 2013.....bermula semester 4...Alhamdulillah.....emmm...cuti dh abis....kembali ke cls....heeee.....ari ni xde clss lg....esok bru strt....

sem ni aku habiskan 2 lagi kursus....insyaallah....sem akhir....heeee.......cls sem ni selasa dan rabu je...ari lain aku kje la kan....hehehe...

xsabar...xsabar...x sabar......hehehe.....

semoga semua berjalan lancar....

berdoa semoga Allah SWT permudahkan segala urusan dan dapat habiskan pengajian dengan cemerlang.....AMIN.....^^



Monday, February 11, 2013

Resepi Mudah dan Murah Oreo Cheese Cake

Ramai kwn2 mintak resepi kek ni...so aku share la kt cni....memang murah dan mudah sgt....boleh la nk wat walau pun ada 30 hinggit je dlm dompet...hahahha....

Bahan2nya:

500grm Cream cheese (aku gne Fatura..tp klu Philadelphia angah aku ckp lg sodap..yg penting halal)
1/2 cawan gula halus (ikut tahap gula dlm darah korg k..heee)
1/2 cawan yogurt asli (boleh ganti ngn sour cream, susu segar)
2 biji telur
satu sudu asen vanila
sedikit buter di cairkan
2 bungkus biskut oreo

*kalau korang xnak bakar...korang boleh masuk dlm peti ais dengan SHARAT!!!! 
bancuh 2 sudu geletin dgn air panas dan masukkan dlm adunan...ok!!

Cara2


  1. asingkan cream oreo dgn biskutnya.
  2. hancurkan biskut oreo agak2 dalam 30 keping...jgn hancur sgt
  3. gaul biskut yg hancur tu dgn buter sampai beketul
  4. pastu korg tekan biskut tu dlm loyang..agak2 la....jgn tebal atau nipis sgt
  5. dah siap masuk dlm peti sejuk
  6.  pukul cream cheese dgn gula dan asen vanila sampai kembang dgn mixer
  7. masukkan yogurt
  8. masukkan telur sebijik sebijik
  9. ni kalau korang malas nk bakar tp nk sejukkan korang masukkan bancuhan geletin tu dalam adunan ni.
  10. korang tutup mixer pastu masukkan biskut oreo yg selebihnya. patah2kan sikit biskut tu. pastu gaul2 sikit ngn senduk.
  11. masukkan adunan td dlm loyang yg korg tekan biskut td
  12. kalau nk bakar kne gne teknik steam bake..macam mana? korang kne letak air panas dlm loyang lain di bawah kek korang...make sure air tu sentiasa ada sampai kek korg masak dan tutup loyang kek korang dgn kertas aluminium klu x nt kek korang kuning kt tepi2...bakar dlm 45 minit suhu 170. cucuk ngn lidi klu bersih je tu maksudnya dh masak la...pastu sejukkan dan masukkan dlm peti ais untuk lg sedap dimakan*leceh ckit klu bakar.....
  13. tapi klu xbakar mudah sikit....lepas dh tuang adunan tu dlm loyang korang just terus masuk dlm peti sejuk....dlm 4-5 jam...pastu dh bleh mkn...
  14. klu nk cantk bila potong kek tu korang rendamkan pisau korang dgn air suam sebelum potong kek tersebut..

bila baca memang rasa mcm susah....sama la masa mula2 aku nk wat dlu...tp bila dh mula wat baru rasa betapa mudahnya nk wat..dr beli kt kedai mahal2 tu.....ok...selamat mencuba....

ni masa baru kuar dr oven....nampak x kunig2 tu....sbb aku terlambat nk tutup masa bakar...hahaha


ni la hasilnya......pertama kali wat...retak la...kuning la....hahahha.....xpe...asalkan bleh mkn...hahahaha....

Seorang Budak Perempuan Yang Cute Lagi Comel Jatuh Cinta....hahaha....

Klu dapat g lepak kt  tepi tasik sambil mancing....angin mlm sepoi2 bahasa....mesti best....tp apakan daya...badan sangat penat baru balik keje......huhu....

ok....kali ni aku nk story about my Puppy Love atau Cinta Monyet...kenapa monyet...kenapa x kura2  ke...badak ke..zirafah ke......heeee.....xtau npe time2 cmni teringat time mula2 rasa jatuh cinta msa tecik2 dolu.........actually aku bru je terlihat gambar dia...hahaha....

he is my puppy love.....hehehe...malu nye.....janji jgn gelakkan aku k.....hahahhahahaha... *tgok...diri sendiri yg gelak......hahahhahaha.....

ok aku start......

''pada suatu hari, di kala petang yg damai.....*dah mcm pertandingan bercerita....
time tu aku kt kg aku....and that time musim durian..so ramai la makcik2 aku balik kg.....sepupu ku pon ramai yg balik..."

"aku dalam pondok durian tok wan aku tgh tgok tv kot.....xingat dh...pastu tetiba aku dgr suara budak2 lelaki dlm 5-6 org main2 kt dusun tok wan aku tu.... pastu aku jenguk la kat tingkap....heee...jengjeng.....time ni la aku tepandang kt seorg budak ni......* x la budak sgt cz aku rasa dia nampak cukup matang untuk aku panggil dia "abang"....cewahhhhh.....hahahha.......lama aku pandang dia.......dan...jengjeng......hahaha....dia rasa mcm org pandang kot...so mata bertentang mata....hahahhahhahaha....

*aku rasa nk stop citer je cz aku rasa malu sengsorg..ahahahhahahha....

"lama gak la kitorang betentang mata...aku rasa sampai kwn dia tegur dia kot....hehehe....*gatal la budak ni.....kcik2 lg dh pandai nk main2 mata....hahaha...."

"start dari hari tu.....tiap kali aku balik kg aku mesti aku mcm tercari2 la dia ni....heeee....maklum la dh minat kan...menurut sumber2 yg boleh dipercayai aku tau la nama dia......umur dia...keluarga dia...emmm....pandai x aku cri sumber...hahahha....."

"masa berlalu sampai aku masuk sekolah menegah.....dan aku sekolah dengan dia....heeeee.......hari first aku kt sekolah tu aku dh nampak dia....hehehe.....aku tecengang la kn...sebab banyak2 sekolah aku leh plk sekolah ngn dia dan sekolah tu plk diluar daerah kitorg....*aku budak baru kt sekolah...time tu form 2....sekolah agama berasrama...."

"korang pernah tulis surat cinta x...? aku pernah.....hahahhahahha...umur time tu 14 tahun.....aku mengarang surat cinta pertama aku...khas untuk cinta monyet aku...hahahah....ni idea kwn aku suruh antar surat tu kt dia...konon nk bekenalan la....hahhahaha....dan sedih...tiktiktik.....abg tu x balas pon.....huhuhuhu...."

"tradisi adik beradik angkat ni kan memang budaya kat sekolah asrama so....aku x terkecuali la.....mendapat seorg kakak angkat...dan kakak angkat aku tu gf abg tu...emmm....tapi aku x plk meroyan kunun2 keciwa cinta diambil org......*ni betul2....xtipu....hahahha....... maybe time tu budak2 lg kot.....so mcm xde perasaan sgt....hahaha...."


"bila dh jd mcm tu aku automatically close la ngn abg tu and aku kenal dia lebih rapat.....kami kwn mcm biasa tanpa ada perasaan cinta....cewaaaaahhhhhhhh....hahahah....sebab time tu aku nk amik PMR...*bajettttt....hahahhahah......."

"masa berlalu sampai abg tu habis sekolah...aku masih kwn ngn abg tu dan aku dan dia mcm adik abang mcm tu la.......hahhaha....pastu aku pindah sekolah........kitorg putus hubungan  dan sambung balik time aku sambung blajar kt Politeknik....emmm....mcm mna boleh sambung tu aku pun x ingt .....kitorg ada jumpa sekali dua...pastu time balik kg kalau dia pun balik aku terserempak la....tp dia kje jauh....so jrg la jumpe...aku plk sambung blajar....tp kitorg still contact each other...tanya khabar....nasihat menasihati...sekarang.....masih berhubung cuma x kerap mcm dlu2.....sbb dia pun dh kawin...ada anak....hahaha....aku harap dia gembira selalu di samping keluarga...."


"so...kesimpulannya.....cinta monyet aku ni memang cinta monyet...hahaha....banyak la adegan2 sweet sour  aku potong dlm citer di atas cz xelok plk nk citer kan....hahahhahah.....nt misunderstanding plk....hehehhe....ni antara pengalaman hidup la org kata......indahnya ada cinta monyet..tp....kdg2 bila teringat balik.....boleh buat kita tersenyum seengsorang...ye tak....hehehe...."

"pastukan.....aku terfikir....sama ke Puppy Love dengan First Love??...bagi aku la kan....x sama.......hehehe sebab apa? sebab Puppy Love aku ramai.....ni baru salah sorang..hahahha....*betapa kasanovanitanya aku sejak kecil lg....hahhahahaha...yg lain ku cerita edisi lain plk...hahahaha.... and my First Love aku org lain plk...hahahahaha...so x sama la kan ..siapakah??? heeeeeeeeeee......BYE!!!"






Thursday, February 7, 2013

my tecik2.......ADDEEN....

ni video aku tgok klu tgh stress...xleh tido......bosan.....hehehe....lps tgok mesti boleh kembalikan sedik sebanyak mood..hahhaha.....

video


video


video

satu petang yg damai......

assalamualaikum.....ehem..ehem...

ahad 2 minggu lps kitorg g picnic kt Bukit Expo UPM...jauh kan...hahhahaha......ok pe....lama x lepak kt sana.....tepi tasik sambil mkn2.....emm....


tini masak bihun sup ayam.....aku wat oreo cheese cake dgn roti hot dog bakar....ada air laici...memang perfect la picnic ni...hahahha......


actually kitorg sambut birthday popo...heheheh......pastu dh lama x lepak sesama......tp still x cukup ahli....Nadiah xde....balik kg.....


pastu amik gambar.....heeeeee.............



ehem..ehem.....ceeewaaahhhh....bakal pengantin....


peace.........!! kak nad ngn kimah berposing......


jemput makan......Tinie....


ni meja dh clear.....setelah kekenyangan.......


next time leh dtg cni lg......lpak2......


nad....jgn jeles.....hahahhhaha.......


ayu cover ayu....maklum la ayu........hahahah....



popo malu2.......ayu tesipu-sipu....hahahhaa....

Tuesday, January 15, 2013

KAWAN KETIKA SENANG...hahaha....

ok....kali ni aku nk kenalkan kwn2 ketika senang aku...hahahahahah....dh banyak kali mention dkt blog aku ni tp x penah kenalkan pon.....heeeeee.......korg jgn dok pelik la bila aku mention "ketika senang" ni.....sebab mereka ni aku ketemu bila sama2 senang.....time x keje....time x bz....time nk g habiskan gaji tiap2 bulan dengan aktiviti-aktiviti lagho....hahahahha....

tempat abiskan aktiviti lagho tu dekat2 je......The mines....Alamanda....Pasar Malam..... Downtown serdang...tu je kot....pastu klu rasa2 nk berendam g kelah kt sg. congkak...*tu pun lama dh x g sana.....huhuh...


ok.....antara kitorg berenam...paling tua....heeeee..... Nadiah...asal org negori 9.....hehehe......dia ni...emmm...ala ala kakak la...paling kuat membebel...tp ktorg anggap dia menyanyi masa dia membebel tu...hehehhehee......kitorg slalu lepak umh dia.......hehehe...kira rumah dia ni pusat bekumpul...


yg ni Tini...org Kedah....matanya sepet...hehehe....hatinya baik......aku suke klu dia masak nasi goreng daging ngn sup daging...hehehhe....sedapppp....

yg ni Kimah....paling muda skali....hehehe.....kuat makan kopok....maklum la org Terengganu....emmm....dia ni masa mula2 aku kenal tetiba dia sepak kaki aku....hahahha...penakut lipas mcm aku jugak...


ok.....seterusnya......ni Nadia....org Johor.....dia ni memang ketara kawan ketika senang...hahahha.....garang...hahahha...tp hati baik......klu besembang dengn dia kt fon.....bleh retak hp tu kitorg gelak.....hahahaha......slalu rindu kt aku tp xnk ngaku....hahahhahahahhahaha....




last.....ni paling kecik skali..tp kecik2 cili bo ok.....pedassssss....hehehe....Ayu...org Kedah....dia ni lemah lembab lembut sgt......rajin basuh kain......hahahha....cpt stress klu x basuh kain....heeee......tp basuh pakai mesen la......aku pon rajin klu mcm tu....hahahhahaha......klu masak laksa..perhhhhhh........kitorg paling suke makan....dia masak sengsorg....hahaha....


ni la kawan2 aku......peneman aku....kawan betekak...mintak tolong.....gelak ketawa..nangis sesama.....tgok wayang sesama...makan sesama......karok sesama....klu diorg xde...aku sunyi...semoga persahabatan kita kekal sampai bila2....semoga kita semua sentiasa dilindungi Allah SWT....walau kt mana pun kita semua berada...


Thursday, January 10, 2013

Nothing.......by JUST


My Heart All Fades away secretly
If that love all goes away, what can i do ?
My Heart it like the rain,
i can’t go back to have another love
Thought i stop your heart,
my heart over and over
i’m nothing,
i’m just nothing
i don’t have any power,
i don’t have any words,
your scar keeps growing up in
empty heart that got worn
though i burn me away,
calm me down
cut you out,
and beg and beg
nothing is easy, i can’t do nothing.
i erased, emptied, but again it comes out secretly
my love wants you so much but what can i do ?
my heart seems remembering you
that always says your name every time it breathes
it’s not possible to erase you even after it dies
i’m nothing,
i’m just nothing
i don’t have any power,
i don’t have any words,
your scar keeps growing up in
empty heart that got worn
though i burn me away,
calm me down
hate you
and blame you
nothing is easy, i can do nothing
i was the one who wanted
time not to pass away
are you forgetting me ?
after the heart that wanted me gets away,
then that’s all. Right ?
good bye
i’m nothing,
i’m just nothing
anything
i don’t have any power,
i don’t have any words,
your scar keeps growing up in
empty heart that got worn
though i burn me away,
calm me down
hate you
and blame you
nothing is easy, i can do nothing
i’m nothing,
i’m just nothing
i don’t have any power,
i don’t have any words,
your scar keeps growing up in
empty heart that got worn
though i burn me away,
calm me down
hate you
and blame you
nothing is easy, i can do nothing

Wednesday, January 9, 2013

Sebelum dan Selepas Exam....

Assalamualaikum......ok......hari ni aku exam final paper Dr. Soaib....huhuhu.........punye la malas nak study....sedangkan satu paper jekot...haha...bangun pagi terus makan sup cendawan dgn roti....hahahah....pastu baru jenguk2 nota....*jenguk je ok......hahaha....

semangat ni.....nak cpt2 habis exam.....kul 2.15 dah kuar bilik......slalu klu kelas tu...kul 3 kelas....3.15 bru kuar bilik...hahahahaha....sampai kt fac jd kecelaruan tmpat exam plk.....dh la fon xde kedit....huhuhu....nk roger member2 pon payh........last2 jumpe lect....dia suruh cri kls kosong....hahaha....

aku gerak ke blok i....skali nampak satu mamat cina ni...emmmmm.......ensem.....*hilang ilmu aku...bru hafal td....huhuhuhu........

pastu masuk cls kosong...pasang penyaman udara........*skema je...
oleh kerana xde kedit....aku viber je 2 org kawan aku tu bg tau tempat exam dh tukar.....
dr suruh aku jawab dlu.....aku pun jawab la dengan baik....*hahahahaha......banyak hentam je wehhhh........mana ingat aku tulis je la.....

for your information.....kitorg satu cls 3 org je......aku, Tan  ngn kak azlin.....  
tgh2 jawab exam tu......dr kuar..........bleh membee aku si Tan ni agih2 limau........hahaha,.....nk raya cina la katakan..........hahahhaa....nasib aku tak makan sambil jawab exam....hahhahahah.....

selesai jawab.....terus balik cri makan......lapor.......mkn roti je pg td.....

sampai bilik....Nad roger ajak kuar g Tesco Kajang......hahaha........pastu gi makan......lama gak  x kuar ngn diorg.....lepak2 sembang...update gosip2 hangat, suam dan sejuk......hahahah....

hmmm.....esok strt keje dah.....ok...harap2 sem depan jumpe mamt cina yg ensem tu lg....hahhahahah.....

oleh itu selelsai sudah semester ini....xsabar nak masuk sem baru......heeeeee.........see youuu!!!


Tuesday, January 8, 2013

2013.....^^

SELAMAT TAHUN BARU...

2012 aku tinggalkan dengan hati yang tenang...banyak kenangan...manis...pahit...sedih..gembira...redha dengan segala ujian dan rintangan....semoga tahun baru ini lebih memberi erti kepada kita semua...

heeeeee......ok...lama x menaip....sibuk menaip asmt je....huuuuu.....memg suke keje last minit.....hee...

baru sembuh dr demam.... actually susah nk jatuh sakit....tp selalu jatuh dan sakit.....tp bila dh sakit skali lama nak sembuh...xpe....sakit tu kan penghapus dosa2 kecil....*positif...

aku baru je balik dr kg last week....tolong mak ngn abah cuci2 kedai....kedai makan dekat pangkor...abah baru je nk buka...hehehe.....harap2 dpt sambutan...along, angah ngn ecah pon balik skali...banyak nk kne tukar kedai tu.....tp sume dh beres....tinggal nk wat renovation kt blakang tempat masak cz teruk sgt keadaannya...hehehhe....

hmmm....

dah nk strt cuti sem....tp x leh balik kg cz dah strt clss tuition ...hehe...alhamdulillah...rezeki di awal tahun 2013 dr NYA......semoga dipermudahkan...

azam tahun baru...??...mesti la nak yg terbaik semuanya....hehe....

2013....

* graduate....insyaAllah..... continue PHD?...emmm... maybe...sambil menggeleng-gelengkan kepala ...hahah...

*kawin?.....geleng pala jugak......

*keje?.... angguk dgn lajunya...hahaha

*nak pandai wat kek.....

*nak g melancong.....

tu je kot.....

wait and see.....hahhaha....ok....nk g study..esok exam....bye!!

*impian pasti jd kenyataan.......*


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...